Direktlänk till inlägg 31 oktober 2010

Karma - lagen om orsak och verkan.

Av Elin - 31 oktober 2010 22:01

What a freakin day!


Jag drar dagen snabbt:

00-04.30 - Full.

04.30-09.25 - Delade säng, täcke och katter med Jossan.

10-18 - Mumlandes försökte jag jobba.


Sen drar inkasseringen på karmakontot igång...


18,43 (hemma hos Jossan för att hämta mina tillhörigheter efter jobb och snabbvistit på Hemköp).  - SHIT bussen går från Köpmangatan om 5 minuter.

BRÅTTOM BRÅTTOM!!


Jag tar min tunga väska i vilken jag har lagt julmusten som jag ska hem och bölja i mig, tröttast i stan som man är och verkligen ökar takten.

När jag kommer upp till köpmangatan och ska korsa den så ser jag bussen komma, springer över vägen och ska precis sätta fart mot hållplatsen och VAD ser jag om inte en lös hund, en mager, ljus schäferblandis.


En lös hund med ett provosoriskt koppel i form av en bogserlina och en snutt rep släpande efter sig. Folk går förbi och hunden söker kontakt. Ingen bryr sig.

Jag ropar på hunden och ser inte ens människan som sitter i farstun till Ringa Begravningsbyråer, hunden kommer mot mig men lite avvaktande.

Jag behövde inte ens kämpa för att få den till mig, den kom så glatt när jag satte mig på huk. - Bussen körde förbi och jag var lättad att hunden hållit sig på trottoaren.


När jag väl fått tag i hunden så ser jag hundens matte, neddrogad och nedspydd sittande på kalla trappsteget.

Hon är inte kapabel att ta hand om sig själv. Jag håller hunden och ser förmodligen ut som ett frågetecken för människorna som passerar mig.


Tillslut stannar Pontus 19+, han jobbar på Hemmakväll och har sett kvinnan dra i handtagen på de parkerade bilarna utanför och redan tänkt tanken att inte allt står rätt till. Han håller hunden och jag ringer 112.


Sos-alarm vad har inträffat?

Jag står på köpmangatan, en kvinna är näst intill medvetslös och hennes hund springer lös på en hårt traffikerad gata.

"Kan du få kontakt med henne?"  -  VILL JAG ENS GÅ FRAM?

Jag går fram och lägger handen på hennes knä, hon reagerar på min röst.

"Jag kopplar dig till polisen i Sundsvall" - MAN TACKAR, fel att skicka en ambulans/polis direkt?


Kvinnan har nu ställt sig upp (jag tror hon hann inse att jag skulle ringa snuten) men tar sig ingenstans, står som i trans, förlamad av droger.

Jag pratar med sundsvallspolisen och de säger att detta är lågprioriterat och att de kommer så fort som möjligt, även efter att berättat läget OCH tryckt på hur synd det är om hunden.


Nästa buss hem mot min soffa passerar, hunden sniffar mot mina fickor, mot Pontus fickor. Det märks tydligt att hunden är orolig men sätter sig ner vid mina fötter på kommando och vill bli klappad. Hunden är smal och nervös.


Vi står kvar och väntar, och väntar. Kvinnan står still på samma ställe i säkert 10 minuter, vacklar några steg, står stilla och så vidare.

Jag säger åt henne att luta sig mot väggen. Hon hör mig knappt, jag hjälper henne mot väggen, hon ställer sig där och står still.


Polisen kommer efter att vi stått och hållit koll på henne och tyckt så synd om hennes hund. Tragiskt, de kollade knappt på oss och sen var det hela över..


Nu till Karman, vad är värt att få i gengäld för denna goda gärning tycker ni?


Här kommer resten.....

Jag hade precis missat en buss när polisen åkte så jag börjar gå, förbi hållplasten för att ta en promenad med TUNGA steg hemåt... DÅ ÅKER BUSSJÄVELN FÖRBI MIG! Jag hade helt klart INTE alls missat den!

ÄNNUMER LESS fortsätter jag gå, kommer på att jag fryser efter sisådär fem steg.

Ser en busskur efter en bits promenad, sätter mig där, kollar på klockan som går jätte långsamt. Tänker att jag fryser mindre om jag går och bara hoppar på bussen längre fram efter vägen..

Julmusten skvimpar i väskan tillsammans med alla mina tillhörigheter, så som klänning, andra kläder och snusen, snusen som ligger längst ner i väskan nu när jag är så snussugen. Jag fryser för mycket om händerna för att rota fram den.


Jag går och går och ser tillslut coop, nu är jag hemma tänker jag.

När jag gått hela vägen hem, bakfull, dödstrött efter för lite sömn, skärrad efter det som hänt, med en hjärna full av funderingar så passerar jag "min" hållplats - SAMTIDIGT SOM BUSSFAN!


Sa jag att jag hade kilklackspumps efter utgången igår?



Jaha, skitsamma jag är ändå framme tänker jag..

Ska slå in portkoden men NÄHÄ, då sitter det en lapp på dörren.. "OBS! Ny Kod!"

WTF? Vadå ny kod? Ska de inte meddela oss boende om det?

Vart har jag nyckeljäveln in då, om inte LÄNGST NER I MIN FLÄSKVÄSKA!

Jaha, tömma väskan utanför porten, hitta den där ensamma nyckeln i en svart väska ute i stormen. Gud va kul!


AAAH - Inomhus. Glömde slänga soporna efter att jag slängt matresterna i fredags. Lukta kaka?

Just de, när jag kom hem på STORKALASFYLLAN i fredags så såg jag ett papper från föreningen. Läste det aldrig, hade svårt att fokusera just då.


Slängde just en liten blick på det.


"På söndag byter vi kod till ****...." Aaaaaaaha.


Ja, Karma, Lagen om Orsak & Verkan.


VAD HAR JAG GJORT FÖR FEL???????????????????????????????????????





 
 
Linda

Linda

31 oktober 2010 23:33

Men, Elin du har gjort alla rätt! Tänk vad bra imorgon kommer att bli.
Puss!

http://www.hundenebba.wordpress.com

 
h

h

8 november 2010 19:29

o gud va jobbigt..

http://equalinlife.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elin - 4 februari 2011 22:35


.. latsidan! Oj vad det hänt och inte hänt sedan sist. "Inte hänt" är kanske en tolkningsfråga också, med en negativ underton. Men ja, orka lalla på? Nepp! Vi tar ne som he kom tycke ja! Ingen brådska alls.. Jag är ju ung, ett tag till! hö...

Av Elin - 9 januari 2011 20:13

  Hon känner vinden efter ryggraden, frosten biter och hon springer för att rädda sitt liv.   Hon vill inte veta, hon vill inte höra. Hon vill inte tro att det är sant. 1,5 år har känslan funnits för någon annan. Tjejen har ödslat sekunder,...

Av Elin - 5 januari 2011 23:53

Jag kör en liten resume som alla andra också gjort i brist på annat.       1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?Japp! Jag köpte mig en alldeles egen lägenhet. :)2. Höll du några av dina nyårslöften?Njae, jag minns inte om jag gav...

Av Elin - 23 december 2010 22:58

Jaha, varför det undrar ni?   Jo, för att jag kammade hem ett nytt jobb idag. Klockrent! 1 plats fanns det så man kan säga att jag vann första pris! ;)     Just nu sitter jag hos mamma och poppar hennes spotify medan hon klipper klorna ...

Av Elin - 29 november 2010 21:43

  En fjäril här, en fjäril där, lite sömnbrist och positivitet har väl ingen dött av?   När du hör det här ljudet *pling* vet du att det är dags att vända blad.         *PLING* ...

Presentation

Omröstning

Du.. (och Jag)..
 känner mig sedan innan bloggen?
 känner mig inte alls?
 vet vem jag är men känner mig inte?
 läser här mer sällan än gångerna vi ses?
 läser bloggen av en slump?
 gillar mig inte men läser av nyfikenhet?

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards